ANP15 mei '12 07:27

Winst metaalspecialist AMG halveert

AMSTERDAM (AFN) - De nettowinst van Advanced Metallurgical Group (AMG) is in het eerste kwartaal gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat bleek uit de resultaten die de metaalspecialist dinsdag bekendmaakte.

,,De marktomstandigheden waren uitdagend'', aldus bestuursvoorzitter Heinz Schimmelbusch. ,,De vraag naar een aantal producten van Advanced Materials nam toe, maar dat was niet toereikend om de gestegen kosten bij mijnbouwgerelateerde activiteiten te compenseren. Dat leidde tot een lager bedrijfsresultaat (ebitda).''

De nettowinst daalde van 6,97 miljoen dollar tot 3,5 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat nam met 16 procent af tot 21,87 miljoen dollar. De omzet steeg met 2 procent tot 323,9 miljoen dollar.

Prijsdruk

Schimmelbusch zag nog wel enkele lichtpuntjes. Zo was de orderinstroom bij Engineering Systems ,,bemoeidigend'' en behaalde Graphit Kropfmühl ,,solide'' resultaten. Ondanks het toenemende aantal orders had AMG bij Engineering Systems echter ook last van prijsdruk.

Vooruitkijkend stelde de topman dat specifieke eindmarkten, waaronder de luchtvaart, groeien. Daar staat tegenover dat de vraag speciaalchemie zwak is in combinatie met prijsdruk. Ondanks alle onzekerheden, streeft AMG naar een hogere omzet en bedrijfsresultaat in 2012 dan in 2011.

Gerelateerde artikelen