ANP18 aug '12 22:03

FC Twente wint ook bij NAC

BREDA (ANP) - FC Twente heeft maximaal resultaat gehaald uit zijn eerste twee duels in de competitie. Zaterdag won het elftal van coach Steve McClaren van NAC, 1-0 Eerder was bij de opening van het seizoen FC Groningen verslagen.

Dusan Tadic kreeg de eerste kans voor FC Twente. De uitblinker van het openingsduel tegen FC Groningen, hard aangepakt door de Bredase verdedigers, tikte na een voorzet van Nacer Chadli net naast. Het was het sein voor FC Twente de zaken wat energieker aan te pakken.

Dat leidde tot een overwicht en wat mogelijkheden, maar echt doordrukken deed de favoriet niet. Willem Janssen schoot net te zacht in, Andreas Bjelland kreeg de bal niet goed op de schoen en in het doel van NAC redde Jelle ten Rouwelaar verder goed bij schoten van Chadli en Roberto Rosales.

Dreigend

NAC was een paar keer dreigend door de lucht, opvallend gezien het voordeel in lengte van de Twentse verdedigers. Alex Schalk was dicht bij de openingstreffer, maar kopte net naast. Verder wachtte het elftal van trainer John Karelse vooral op wat de tegenstander ging doen.

Maar in het benauwde Rat Verlegh stadion was FC Twente aanvankelijk niet bijster effectief. Dmitri Boelikin stond er in de spits ook niet echt op de momenten dat het er op aan kwam. Coach McClaren liet wellicht daarom na een half uur al Luc Castaignos aan de warming-up beginnen. De van Inter overgenomen spits kwam bij het begin van de tweede helft..

Hoekschop

Dat leek al na drie minuten resultaat op te leveren. Castaignos speelde Tadic vrij, maar die schoot te zwak in. Even later was het wel raak. Uit een hoekschop van Tadic dook Leroy Fer op voor doelman Ten Rouwelaar en kopte raak. Twee minuten later kreeg de jeugdinternational opnieuw een aardige mogelijkheid met het hoofd, maar nu stuiterde de bal over het doel.

In de fase die volgde liep FC Twente over de tegenstander heen. Castaignos en Fer kregen riante mogelijkheden, maar de eerste kopte voorlangs en de tweede schoot op de paal en Chadli was wellicht een keer een tikkie te egoïstisch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen