ANP25 nov '12 14:34Aangepast op 25 nov '12 15:28

'Italiaanse economie herstelt volgend jaar'

ROME (AFN) - De Italiaanse economie zal vanaf de tweede helft van volgend jaar herstellen van de huidige recessie. Dat zegt de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli in een zondag gepubliceerd interview met de Italiaanse krant La Stampa.

,,Wij verwachten dat het herstel midden 2013 begint'', stelde Grilli. De Italiaanse regering verwacht dit jaar een economische krimp van 2,4 procent en een min van 0,2 procent in heel 2013.

De Italiaanse economie gaat dit jaar hard achteruit door een reeks forse bezuinigingen en belastingverhogingen die zijn bedoeld om de overheidsfinanciën van het land weer op orde te krijgen. Volgens Grilli is er geen alternatief voor dat beleid, ook niet als de Italianen volgend jaar een nieuwe regering kiezen.

,,De onzekerheid op de markten kan alleen worden weggenomen als duidelijk is dat elke toekomstige regering op hetzelfde pad verdergaat'', aldus Grilli. ,,In andere Europese landen waar de regering is veranderd, zie je ook niet dat er andere wegen worden ingeslagen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen