ANP17 dec '12 21:39Aangepast op 17 dec '12 22:30

De Fanny voor De Boer

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Frank de Boer van Ajax is maandag uitgeroepen tot Amsterdamse coach van het jaar. De oud-international, die met Ajax voor het tweede jaar op rij de landstitel veroverde, kreeg daarom 'De Fanny' uitgereikt. Die prijs, toegekend door een jury bestaande uit Amsterdamse sportpers en het publiek, is vernoemd naar de legendarische atlete Fanny Blankers-Koen.

Op het sportgala van Rotterdam werd Ronald Koeman uitgeroepen tot coach van het jaar. Koeman leidde Feyenoord afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de eredivisie, achter Ajax. Dat leverde Feyenoord maandag tevens het predikaat sportploeg van het jaar op. Robin van Persie werd gekozen tot Rotterdamse sportman van 2012, judoka Edith Bosch won bij de vrouwen.

In de hoofdstad ging de prijs voor beste sportploeg van het jaar naar de hockeyers van landskampioen Amsterdam, die de voorkeur kregen boven onder meer Ajax. Marlou van Rhijn, goed voor goud en zilver op de Paralympics in Londen, werd uitgeroepen tot Amsterdamse sportvrouw van het jaar. Hockeyer Floris Evers ging naar huis met een 'Fanny' als sportman van het jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen