ANP15 mei '12 11:36Aangepast op 15 mei '12 14:21

De Persgroep neemt VNU Media over

ANP
ANP

RIJSWIJK (AFN) - De Persgroep Nederland, uitgever van onder meer de Volkskrant, AD en Trouw, neemt VNU Media over. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt, zonder financiële details te geven.

,,Met VNU Media (onder meer Nationale Vacaturebank, Intermediar en technologiesite Tweakers) wil De Persgroep een nieuwe dimensie toevoegen aan de bestaande activiteiten op de vacaturemarkt in Nederland en België'', aldus de onderneming. De Persgroep wil alle activiteiten op het gebied van personeelswerving onderbrengen in een nieuwe onderneming, VNU Vacature Media.

VNU Media, in handen van de investeringsmaatschappijen 3i en HIG Capital, heeft ruim 250 mensen in dienst en is een van de grootste online mediabedrijven in Nederland.

In beraad

De voorgenomen overname is voorgelegd aan de ondernemingsraden en concurrentiewaakhond NMa.

Nationale Vacaturebank is naar eigen zeggen de grootste banensite van Nederland. Per dag worden er duizenden vacatures op geplaatst. Tweakers zegt Nederlands grootste site te zijn op het gebied van computers, consumentenelektronica en andere technologie. Deze site wordt maandelijks door ongeveer 3,5 miljoen unieke bezoekers geraadpleegd.

Intermediair is een weekblad en website voor hogeropgeleiden. De site trekt ruim 1 miljoen bezoekers per maand. Computable, een andere titel van VNU Media, richt zich op professionals in de ict. Computable.nl heeft maandelijks 245.000 unieke bezoekers.

Gerelateerde artikelen