ANP31 okt '12 10:43Aangepast op 31 okt '12 11:02

Bolletje: snel groen licht NMa voor overname

DEN HAAG (AFN) - Bakkersbedrijf Bolletje verwacht voor eind november overeenstemming te bereiken met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over de overname van de onderneming door ContinentalBakeries. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

De NMa kondigde in april een onderzoek aan naar de overname. De mededingingswaakhond vreesde dat het bedrijf een te groot marktaandeel zou krijgen bij de productie en verkoop van beschuit en huismerkontbijtkoek. Om die reden had de toezichthouder besloten dat voor de overname een vergunning vereist is.

Helemaal zeker is Bolletje niet of de de deal mag doorgaan. ,,Mocht de NMa onverhoopt en onverwacht tot een afwijzend eindoordeel komen, dan is Bolletje daarop voorbereid'', aldus het bedrijf.

Stijgende lijn

Bolletje maakte woensdag ook bekend dat de omzet weer een stijgende lijn laat zien, na een daling van enkele jaren. Over de eerste drie kwartalen van het jaar behaalde het bedrijf een omzetgroei op de Nederlandse markt van 6 procent. Vooral de broodvervangers (beschuit, crackers en ontbijtkoek) deden het goed met een plus van 10 procent.

Bolletje is voortgekomen uit een bakkerswinkel die de familie Ter Beek in 1867 opende in Almelo. De naam werd geïntroduceerd toen het bedrijf zich halverwege de vorig eeuw ging toeleggen op ontbijtproducten, vooral beschuit. De onderneming heeft vestigingen in Almelo, Heerde en Amsterdam. Vorig jaar oktober werd aangekondigd dat het bedrijf zou worden overgenomen door branchegenoot Continental Bakeries.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen