ANP29 okt '12 19:47

Tennisser Haase breekt met coach Schenk

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Tennisser Robin Haase moet op zoek naar een nieuwe coach voor komend seizoen. De 25-jarige Hagenaar en Dennis Schenk gaan na 7 jaar in goed overleg uit elkaar, omdat Schenk niet meer fulltime wil reizen. Dat maakte Haase maandag zelf bekend op zijn website.

Haase is naar eigen zeggen al sinds de US Open in september van dit jaar op zoek naar een nieuwe trainer. ,,Het zal niet gemakkelijk worden om de juiste coach te vinden omdat er verschillende factoren meespelen, maar hopelijk lukt het op korte termijn'', aldus Haase. ,,Het zou fantastisch zijn om met een nieuwe coach mijn 'off-season' te beginnen.''

Onder de begeleiding van Schenk behaalde Haase twee ATP-titels. Beide keren was hij de sterkste in het Oostenrijkse Kitzbühel, waar hij in 2011 en 2012 het toernooi won. Ook won hij in de afgelopen 7 jaar acht challengertoernooien. Daarnaast bereikte de Hagenaar de top 50 op de wereldranglijst met Schenk als trainer. Zijn hoogste klassering was 33e, eind juli van dit jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen