ANP10 dec '12 09:55Aangepast op 10 dec '12 13:57

Gewraakte radioshow Australië verdwijnt

EPA
EPA

SYDNEY (ANP) - Het gewraakte Australische radioprogramma waarin twee dj's de verpleegkundigen van de Britse prinses Kate in de maling namen, is door eigenaar Southern Cross Radio uit de lucht gehaald. Ook mogen alle omroepen van Souther Cross Austereo geen grappig bedoelde foptelefoontjes meer uitzenden.

Dat hebben Australische media maandag gemeld. In de Hot 30 show belden dj's Mel Greig en Michael Christian vorige week als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles naar het ziekenhuis waar Kate werd behandeld voor ernstige zwangerschapsmisselijkheid. Enkele dagen later pleegden een van de verpleegsters die ze spraken, zelfmoord.

De Australische dj's verschenen maandag op televisie. Ze waren vol berouw over de uit de hand gelopen grap. Greig was in tranen. Collega Christian zei dat hij ,,geschokt, in zak en as, diepbedroefd'' is over de fatale gevolgen van het grappig bedoelde foptelefoontje. Hij voelt met zijn collega enorm mee met de familie en vrienden van de dode verpleegster.

Juiste procedures

De eigenaar van de zender 2Day FM, waarvoor de dj's werken, verdedigde eerder nog het optreden van het tweetal. Zij hadden volgens het bedrijf de juiste procedures in acht genomen. De zender heeft zeker vijf keer geprobeerd met het King Edward VII-ziekenhuis in Londen in contact te komen, voordat het gesprek met de verpleegster die zelfmoord pleegde, werd uitgezonden.

Ook de politiek Australië komt in actie door het 'grapje' dat uitmondde in een tragedie. Minister van Communicatie Stephen Conroy houdt de regels waaraan media zich moeten houden, tegen het licht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen