ANP23 apr '12 17:20

Vooruitblik: 'Geen verrasingen bij Mediq'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier van medische hulpmiddelen en uitbater van apotheken Mediq heeft in het eerste kwartaal van 2012 naar verwachting de omzet licht zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst ging wel omhoog, verwachten analisten gemiddeld. Mediq publiceert woensdag voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal.

De iets lagere omzet is waarschijnlijk het gevolg van het verdwijnen van klanten bij de groothandelsactiviteiten en mogelijk iets zwakkere resultaten in Polen, waar de wetgeving per 1 januari veranderde. Klanten moeten daar meer bijbetalen voor medicijnen. Analist Marc Zwartsenburg van ING verwacht verder ,,weinig verrassingen'' bij Mediq. Hij denkt dat de onderneming de eerder afgegeven outlook zal handhaven.

Analist Richard Withagen van SNS denkt dat de markt woensdag vooral gaat letten op de onderliggende groei en de bijdrage van de overnames die in de divisie Direct & Institutional vorig jaar zijn gedaan. Ook de apotheken in Polen en de marges staan in de belangstelling.

Gerelateerde artikelen