ANP26 apr '12 16:56

Pechtold en Slob: deal over begroting

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Een akkoord tussen het kabinet en de fracties van VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 lijkt binnen handbereik. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob meldden donderdag na afloop van overleg tussen de vijf fracties en minister Jan Kees de Jager dat er een deal ligt die ze gaan verdedigen in hun fracties. Ook GroenLinksleider Jolande Sap noemde het principeakkoord ,,goed genoeg'' om aan haar fractie voor te leggen.

De Jager zei na het overleg. ,,Het lijkt er op dat we in hoofdlijnen een akkoord hebben over de begroting. Dat is een goede prestaties van de vijf fracties. Niet van mij. Ik stel me dienstbaar op.'' Hij noemde het overleg constructief en de Europese begrotingsnorm van 3 procent is volgens hem ,,in zicht''. De Jager ging daarna in overleg met PvdA-leider Diederik Samsom.

De Jager had de hele woensdag en donderdagmiddag overlegd met fracties om het eens te worden over een pakket aan miljardenbezuinigingen en hervormingen, dat hij naar Brussel wil sturen. VVD, CDA en PVV hadden daarover 7 weken in het Catshuis overlegd, maar dat beraad liep afgelopen weekend spaak. Het lijkt er op dat De Jager er in 2 dagen met VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 wel in slaagt.

Gerelateerde artikelen