ANP13 mrt '12 16:44

Vooruitblik: 'Winst Boskalis daalt'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Analisten verwachten dat de nettowinst van Boskalis in 2011, door de baggeraar als overgangjaar bestempeld, met bijna 22 procent is gedaald. Boskalis presenteert de jaarcijfers donderdag om 7.00 uur. De aandacht zal vooral uitgaan naar commentaar over de actuele marktomstandigheden en het aantal projecten dat in het verschiet ligt.

In een interview met het ANP, half augustus, zei bestuursvoorzitter Peter Berdowski over 2011 een nettowinst te verwachten van 225 tot 250 miljoen euro. 2010 werd afgesloten met een nettowinst van 310,5 miljoen euro.

Het bedrijf gaf een jaar geleden aan blij te zijn met meer rust op de markt voor baggeren en maritieme dienstverlening na het recordjaar 2010. Berdowski zei destijds in 2011 de handen vol te hebben met de integratie van Smit Internationale.

In april maakte Boskalis bekend de komende twee jaar 1 miljard euro te zullen investeren, vooral in uitbreiding van de vloot. Het bedrijf wil zich de komende jaren met name richten op zes regio's: Noordwest-Europa, Zuid- en West-Afrika, Brazilië, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Australië. In die gebieden zullen de belangrijkste ontwikkelingen in de olie- en gasmarkt plaatsvinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen