ANP22 aug '12 07:49

Bierverkoop Heineken neemt licht toe

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft de omzet in het eerste halfjaar van 2012 met 5 procent zien groeien. Een gestegen verkoopvolume droeg bij aan de omzetgroei, die voor het grootste deel op eigen kracht werd bereikt. Dat zo meldde de bierbrouwer op woensdag.

De omzet over de eerste zes maanden kwam uit op 8,78 miljard euro. Dat is wel licht lager dan analisten hadden verwacht. Het totale volume bedroeg 96,9 miljoen hectoliter, iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De winst van het bierconcern steeg licht, maar daalde op autonome basis - dat wil zeggen exclusief de overnames. Het bedrijfsresultaat (ebit beia) bedroeg 1,27 miljard euro, terwijl de nettowinst (beia) uitkwam op 705 miljoen, dat is 1,6 procent hoger dan vorig jaar.

Heineken verwacht dat het blijft profiteren van de groei in opkomende landen, maar West-Europa blijft naar verwachting een zorgenkindje. Voor heel 2012 denkt Heineken dat ,,de nettowinst (beia) op autonome basis in grote lijnen gelijk zal blijven aan vorig jaar'', zo meldt de onderneming.

Gerelateerde artikelen