ANP28 aug '12 08:18

Nikkei eindigt in de min

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. Beleggers bleven bezorgd over de afnemende economische groei in China. Ook verlaagde de Japanse overheid de groeiverwachtingen voor de Japanse economie vanwege een afzwakking van de export. Het was de eerste neerwaartse bijstelling sinds oktober 2011. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 9033,29 punten.

De daling werd aangevoerd door de Japanse exportbedrijven. De fabrikant van bouwmachines Komatsu, die veel producten verkoopt in China, zakte 2,1 procent. Branchegenoot Hitachi Construction Machinery verloor ook ruim 2 procent. Het noodlijdende elektronicabedrijf Sharp zette de stijging voort en klom meer dan 9 procent. Het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry bevestigde door te gaan met het plan om een belang te nemen van bijna 10 procent in de Japanse tv-fabrikant.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,2 procent in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,1 procent.

Gerelateerde artikelen