ANP10 dec '12 19:57

Voorzichtige plussen op Wall Street

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York kropen maandag voorzichtig in het groen, nadat ze lager uit de startblokken waren gekomen. Meevallende omzetcijfers zetten McDonald's op winst en ook technologiefondsen gingen aan de leiding.

Beleggers keken enigszins bezorgd naar Europa, waar de schuldencrisis weer op de voorgrond trad na de aankondiging van het vertrek van de Italiaanse premier Mario Monti. De aandacht bleef echter vooral gericht op de binnenlandse begrotingsproblemen.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 0,2 procent hoger op 13.179 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1419 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot 2986 punten.

Fiscal cliff

De gesprekken over de zogenoemde fiscal cliff hebben beleggers de afgelopen maand aan de zijlijn gehouden, omdat de geplande bezuinigingen en belastingverhogingen de groei van de Amerikaanse economie kunnen drukken. Ook afgelopen weekeinde leek er weinig vooruitgang te zijn geboekt.

McDonald's was met een plus van 1,4 procent de grootste stijger in de Dow-Jonesindex. De fastfoodketen publiceerde sterker dan verwachte omzetcijfers over november na een daling in oktober.

Technologiefondsen behoorden tot de grootste stijgers, mede door een koerrsprong van Hewlett-Packard met 3,6 procent. Het technologieconcern profiteerde van geruchten dat investeerder Carl Icahn een belang opbouwt in het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen