ANP29 mrt '12 07:52Aangepast op 29 mrt '12 08:18

Nadal en Murray voldoen aan verwachtingen

MIAMI (ANP) - Rafael Nadal en Andy Murray zijn er woensdag (plaatselijke tijd) in geslaagd de halve finales te bereiken van het tennistoernooi in Miami. Beide wereldtoppers hadden daarvoor wel drie sets nodig.

De als tweede geplaatste Spanjaard Nadal versloeg de Fransman Jo-Wilfried Tsonga met 6-2 5-7 6-4. Andy Murray uit Schotland, die als nummer 4 is ingeschaald, stond tegen de Serviër Janko Tipsarevic juist de eerste set af: 4-6 6-3 6-4.

,,In het begin van de partij maakte Tsonga nog een hoop fouten, maar daarna ging hij beter tennissen. Daardoor moest ik terug in de verdediging'', aldus Nadal, die het in de halve eindstrijd tegen Murray opneemt. ,,Het is altijd lastig tegen Andy. Hij is een speler die je de gehele partij onder druk blijft zetten. Ik moet zorgen dat ik snel herstel nu.''

Murray had in zijn partij tegen Tipsarevic last van zijn maag. ,,Misschien dat ik voor de wedstrijd te veel water heb gedronken, ik weet het niet. Elke keer als ik tijdens de wedstrijd een slok nam, moest ik boeren'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen