ANP12 jun '12 14:03Aangepast op 12 jun '12 14:37

Pharming zet zichzelf in etalage

ANP
ANP

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming is op zoek naar een partner voor een fusie, of overname. Dat maakte de in Leiden gevestigde onderneming dinsdag bekend.

Pharming verkeert in zwaar weer. De lastige omstandigheden op de Europese kapitaalmarkt maken het moeilijk om financiering te vinden voor wetenschappelijk onderzoek. Ook dreigt een belangrijke studie in de Verenigde Staten naar de werking van het geneesmiddel Ruconest vertraging op te lopen.

Ruconest, een middel tegen zwellingen van zachte weefsels, is het belangrijkste medicijn van Pharming. Het is sinds 2010 in Europa op de markt, maar mag nog niet in de VS worden verkocht. Om die toestemming te verkrijgen, loopt nog een klinische studie bij patiënten.

Mijlpaalbetaling

Dat onderzoek levert bij een succesvolle afronding een zogenoemde mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar op. De resultaten laten evenwel tot 3 maanden langer op zich wachten dan verwacht, en komen nu mogelijk pas in het laatste kwartaal van dit jaar beschikbaar.

Het bedrijf liet weten dat het de komende tijd zijn strategische opties onderzoekt, wat er in de praktijk op neer komt dat het zichzelf in de etalage zet. Het heeft Roth Capital Partners en Nomura Code als adviseurs in de arm genomen.

Nog geen besluit

Pharming benadrukt dat nog geen besluit is genomen en dat niet met zekerheid valt te zeggen of het daadwerkelijk tot een transactie komt. Het bedrijf verwacht in het derde kwartaal meer informatie naar buiten te kunnen brengen.

Ondertussen zet Pharming in op aanvullende maatregelen om kosten te besparen. Ook blijft het kijken naar mogelijkheden om op technologisch gebied samen te werken met branchegenoten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen