ANP5 apr '12 10:44

'Geely gaat miljarden investeren in Volvo'

EPA
EPA

FRANKFURT (AFN) - Het Chinese autobedrijf Geely Group wil de komende jaren 11 miljard dollar (circa 8,4 miljard euro) investeren in het Zweedse merk Volvo. Dat meldde het Duitse blad Wirtschaftswoche donderdag. Geely, dat Volvo in 2010 overnam van Ford, wil onder meer een nieuwe motorenfabriek bouwen, de afdeling onderzoek en ontwikkeling versterken en de technologie van Volvo verbeteren.

,,Wij willen Volvo nieuw leven inblazen en het merk zijn vroegere kracht teruggeven'', aldus topman Li Shufu van Geely in Wirtschaftswoche. Volvo zou in 2020 wereldwijd 800.000 auto's moeten gaan verkopen, bijna twee keer zo veel als vorig jaar. De afzet naar China zou al binnen 2 jaar moeten stijgen tot 200.000, van 47.000 in 2011.

Gezamenlijk zouden Geely en Volvo bovendien nieuwe technologie ontwerpen voor kleinere elektrische auto's. Ook wil Geely in samenwerking met Volvo een nieuwe auto voor de Chinese markt ontwikkelen. Die zou voorzien zijn van de technologie en onderdelen van Volvo, maar onder een andere naam op de markt komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen