ANP24 aug '12 08:16

Nikkei eindigt week met verlies

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. Beleggers besloten winst te nemen in navolging van de negatieve handelssessies in Europa en New York. De stemming werd gedrukt door de sombere wereldwijde economische vooruitzichten. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken verdween daarbij naar de achtergrond.

De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 9070,76 punten. De Japanse beurs daalde in de afgelopen week 1 procent.

De daling werd aangevoerd door de Japanse staalbedrijven, die in navolging van de Amerikaanse concurrenten van de hand werden gedaan. Nippon Steel zakte 1,2 procent en Nisshin Steel verloor 3,6 procent.

Sony

Sony daalde ruim 1 procent. Het elektronicaconcern gaat volgens de zakenkrant Nikkei 1000 banen schrappen bij zijn smartphone-divisie Sony Mobile om kosten te besparen. Sharp klom daarentegen 5,5 procent op berichten dat het noodlijdende elektronicabedrijf nieuwe leningen krijgt van 2 belangrijke banken.

Ook de andere beurzen in het Verre Oosten lieten verliezen zien. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 1,1 procent en in Seoul verloor de Kospi 1,2 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,8 procent in onder aanvoering van de mijnbouwers.

Gerelateerde artikelen