ANP8 feb '12 13:11

EU: uitspraken Kroes verkeerd geïnterpreteerd

ANP
ANP

BRUSSEL (ANP) - De uitspraken van Europees Commissaris Neelie Kroes over een Grieks vertrek uit de eurozone zijn verkeerd geïnterpreteerd. Dat heeft de eurocommissaris woensdag zelf tijdens de wekelijkse vergadering van het dagelijks bestuur van de Europese Unie gezegd, meldde een woordvoerder van de commissie.

Kroes stelde in een dinsdag gepubliceerd interview met de Volkskrant dat een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone niet zal leiden tot het ineenstorten van de monetaire unie. ,,Er wordt steeds gezegd: 'Als je een land laat uitstappen of vraagt om uit te stappen, dan stort het hele bouwwerk in'. Maar dat is gewoon niet waar.''

Tijdens de commissievergadering sprak Kroes haar steun uit voor de lijn van de Europese Commissie, aldus de zegsvrouw. Zij benadrukte dat er binnen de commissie geen tegenstellingen zijn over het te voeren beleid met betrekking tot de schuldencrisis en Griekenland. Het met schulden overladen land is en blijft in de eurozone, aldus het dagelijks bestuur van de EU.

Volgens de Volkskrant ging Kroes akkoord met de tekst van het interview .

Gerelateerde artikelen