ANP3 sep '12 08:01Aangepast op 3 sep '12 08:46

'Driekwart Duitsers wil Grieken uit euro'

ANP
ANP

LONDEN (ANP) - Slechts een kwart van de Duitsers denkt dat Griekenland in de eurozone moet blijven en voor verdere financiële steun in aanmerking kan komen. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde peiling door de Britse zakenkrant Financial Times.

Volgens driekwart van de ondervraagde Duitsers zal Griekenland nooit zijn noodleningen aflossen. Bijna de helft van de Duitse respondenten denkt dat Griekenland niet voldoende hervormingen kan doorvoeren om zichzelf te verlossen van zijn geldschieters.

De peiling werd ook gehouden onder Italianen, Spanjaarden, Fransen en Britten. Opvallend is dat de Zuid-Europeanen veel positiever zijn over Griekenland. Van de ondervraagde Italianen denkt 77 procent dat Griekenland wel zijn schulden zal aflossen en bij de Spanjaarden is dit 57 procent. Ook hebben de Italianen en Spanjaarden er veel meer vertrouwen in dat Athene de economie voldoende kan hervormen.

Fransen

Van de ondervraagde Fransen gaf 32 procent aan dat Griekenland uit de euro moet. Verder denkt slechts een kwart van de Fransen in de peiling dat andere eurolanden meer moeten doen om de Grieken in de euro te houden. Ook zijn de Franse respondenten net zo somber gestemd als de Duitse deelnemers over de Griekse kansen om de economie te hervormen en op eigen benen te staan.

De ondervraagde Britten in de peiling zijn net zo pessimistisch over Griekenland als de Duitse respondenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen