ANP26 apr '12 10:32

Opdracht van provincie Zuid-Holland voor BAM

DEN HAAG (AFN) - De Provincie Zuid-Holland heeft BAM Wegen Regio West en BAM Civiel Zuidwest opdracht verleend voor het trajectonderhoud N211A en de vervanging van drie bruggen. De contractwaarde is 6,7 miljoen euro. Dat maakte de bouwer donderdag bekend.

De provinciale weg 211 (N211) vormt een verbinding tussen Den Haag en Hoek van Holland. Het betreffende wegvak ligt voornamelijk in de gemeente Westland tussen de aansluitingen met de N220 bij Maasdijk en de N213 bij Poeldijk.

Het project omvat onder meer het vervangen van bijna acht kilometer verhardingen, waarvan ruim een kilometer inclusief fundering en vervangen van drie vaste verkeersbruggen (Arendsduinbrug, Vlotvaartbrug en de Musschenheulbrug). De werkzaamheden gaan van start in augustus van dit jaar en BAM verwacht het project in december 2013 te voltooien.

BAM zal tevens ruim tien kilometer fietspad langs de rijbaan aanleggen, de openbare verlichting vervangen, achttien bushaltes aanbrengen en herinrichten, de verkeersregelinstallatie bij Maasdijk aanpassen en circa zeventig bomen planten.

Gerelateerde artikelen