ANP8 feb '12 07:17

Nikkei sluit met winst

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs woensdag met winst gesloten. Berichten dat de Griekse premier Lucas Papademos later op de dag concrete maatregelen zal voorleggen aan de leiders van de regeringspartijen wakkerden het optimisme aan dat een Grieks bankroet zal worden voorkomen. De Nikkei eindigde 1,1 procent hoger op 9015,59 punten.

Toyota Motor steeg 5 procent. Het aandeel profiteerde van de verhoogde winstverwachting van het bedrijf voor het huidige boekjaar, vooral dankzij kostenreducties en subsidies van de Japanse overheid. Daarmee werden de negatieve effecten van de dure Japanse yen en de schade van de overstromingen in Thailand gecompenseerd. Concurrent Nissan Motor won 2,4 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers, die na sluiting van de beurs bekend worden gemaakt.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook omhoog. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,4 procent hoger. Mijnbouwgigant BHP Billiton zakte 0,4 procent na tegenvallende halfjaarcijfers. In Seoul steeg de Kospi 1,1 procent en in Hongkong klom de Hang Seng ook 1,1 procent.

Gerelateerde artikelen