ANP26 apr '12 10:09

Prins Willem-Alexander vrijdag 45 jaar

ANP
ANP

WASSENAAR (ANP) - Prins Willem-Alexander viert vrijdag zijn 45e verjaardag. De troonopvolger viert zijn verjaardag in huiselijke kring, samen met prinses Máxima en zijn dochtertjes Amalia, Alexia en Ariane.

Met zijn 45 jaar is de prins drie jaar ouder dan de leeftijd die zijn moeder had, toen zij aantrad als staatshoofd. Koningin Beatrix was 42 jaar toen zij werd ingehuldigd. Het is niet bekend wanneer Willem-Alexander het stokje zal overnemen. In Europa is de prins een van de oudste troonopvolgers. Alleen de Britse prins Charles (63) en prins Filip (52) van België zijn ouder.

Het feestje van de kroonprins heeft dit jaar een zwart randje. Het is zijn eerste verjaardag sinds het ongeval van zijn broer Friso. De prins kwam op 17 februari onder een lawine terecht en liep een ernstige hersenbeschadiging op. Hij komt mogelijk nooit meer bij bewustzijn. Sinds begin maart ligt hij in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen.

Ondanks het trieste voorval zal Willem-Alexander samen met Máxima, zijn moeder en de rest van de familie op 30 april gewoon Koninginnedag vieren. De Oranjes worden maandag verwacht in de Utrechtse plaatsen Rhenen en Veenendaal. Willem-Alexander en Máxima geven op 4 mei weer acte de présence bij de nationale dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Amalia, Alexia en Ariane hebben tot die tijd Meivakantie.

Gerelateerde artikelen