ANP25 dec '12 10:37

Duitse werkgevers: geen recessiegevaar

ANP
ANP

BERLIJN (AFN) - Duitsland zal niet in een recessie belanden, ondanks de afzwakking van de economie. Dat heeft de president van de koepelvereniging van Duitse werkgeversorganisaties BDA, Dieter Hundt, gezegd in een interview met het Duitse persbureau DPA.

,,Ik ben ervan overtuigd dat we in Duitsland geen recessie mee zullen maken en dat ook in 2013 een economische groei zal worden bereikt die ongeveer vergelijkbaar is met die van dit jaar'', aldus BDA-president Hundt. ,,We zien weliswaar een lichte afzwakking van de economische ontwikkeling, maar we bevinden ons, uitzonderingen daargelaten, nog altijd op een vrolijk stemmend hoog niveau.''

De Duitse regering verwacht dat de grootste economie van Europa in het vierde kwartaal van dit jaar flink zal afkoelen, maar begin 2013 weer herstel zal laten zien. Voor 2012 wordt door Berlijn op een groei gerekend van 0,8 procent. De Duitse centrale bank houdt het bij 0,4 procent.

De Duitse arbeidsmarkt blijft volgens de BDA-president robuust, ondanks de recente afzwakking van de werkgelegenheidsgroei. Hij denkt dat de arbeidsmarkt er ook in 2013 goed bij zal blijven liggen en dat de werkloosheid in Duitsland onder de 3 miljoen zal blijven. De Europese schuldencrisis blijft echter als een zwaard van Damocles boven Europa hangen, aldus Hundt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen