ANP8 aug '12 05:01Aangepast op 8 aug '12 08:02

Orkaan Ernesto aan land in Mexico

EPA
EPA

CHETUMAL(ANP) - De orkaan Ernesto heeft woensdagochtend vroeg (Nederlandse tijd) Mexico bereikt. Met windsnelheden van 140 kilometer per uur en hevige regen trok de orkaan onder meer over de stadChetumal op het schiereiland Yucatán in de deelstaat Quintana Roo.

Chetumal, de hoofdstad van de oostelijke staat, kwam deels blank te staan door de zware regen. Er zijn geen berichten over gewonden of schade. Ruim 1500 mensen werden geëvacueerd en overgebracht naar schuilplaatsen in Chetumal. Het gebied is een van de grote toeristische trekpleisters van Mexico.

De regering van Mexico had dinsdag een orkaanwaarschuwing afgegeven voor het zuiden van de deelstaat. Ernesto is de tweede grote storm van het orkaanseizoen. De tropische storm werd maandag opgeschaaldnaar een orkaan.

Verwacht wordt dat Ernesto later het zuidelijke deel van de Golf van Mexico zal overtrekken waar onder meer boorplatforms staan van staatsoliemaatschappij Pemex. Het bedrijf liet weten de orkaan in de gaten te houden maar dat er nog geen evacuaties waren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen