ANP19 dec '12 07:26Aangepast op 19 dec '12 08:10

Bizarre overwinning Miami Heat op Minnesota

MIAMI (ANP) - De basketballers van Miami Heat hebben dinsdagavond in een bizarre wedstrijd gewonnen van Minnesota Timberwolves.

De NBA-kampioen zegevierde in de eigen American Airlines Arena met 103-92, ondanks dat de bezoekers uit Minnesota domineerden onder het bord. De Timberwolves pakten liefst 53 rebounds tegenover 'slechts' 24 van Miami Heat. ,,Het is zelden vertoond dat je in het rebounden wordt 'gedubbeld' en dan toch nog wint'', zei coach Erik Spoelstra.

Kevin Love pakte 18 ballen onder het bord, ploeggenoot Nikola Pekovic 12. Ondank het overwicht bij de terugspringende ballen, moest Minnesota toch buigen voor de titelverdediger. Dwyane Wade was de topschutter met 24 punten, LeBron James maakte er 22. Miami Heat staat met 16 zeges tweede in de Eastern Conference achter New York Knicks.

Het geplaagde Los Angeles Lakers boekte de derde zege op rij, zij het heel nipt tegen Charlotte Bobcats: 101-100. De Lakers, die in Kobe Bryant met 30 punten hun topscorer hadden, bezorgden de Bobcats daarmee de 12e achtereenvolgende nederlaag in de NBA. Pau Gasol keerde na een knieblessure terug in het team uit Los Angeles.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen