ANP9 mei '12 13:12Aangepast op 9 mei '12 13:57

Putdekseldieven blijven toeslaan in Brabant

ANP
ANP

RIJEN (ANP) - In gemeenten in West-Brabant zijn dit jaar al ongeveer 150 putdeksels gestolen. Het gaat om zowel grote ronde putdeksels van 20 tot 30 kilo als kleinere. Een woordvoerder van de politie heeft dat woensdag gezegd nadat de gemeente Gilze-Rijen voor de vijfe keer in korte tijd aangifte deed van diefstal.

Dinsdag verdwenen weer 10 putdeksels in Rijen. Het totaal aantal putdeksels dat in Rijen werd gestolen is nu 28. ,,Het loopt de spuitgaten uit’’, zei een gemeentewoordvoerder woensdag in een reactie. Ongelukken zijn er tot dusver nog niet gebeurd, benadrukt hij.

De gemeente overweegt maatregelen en denkt zelfs aan het vastlassen van de putdeksels of anders extra bevestiging of verzwaring.

Metaalprijzen

De politie besteedt volgende week in het regionale opsporingsprogramma aandacht aan de diefstal van putdeksels in verschillende gemeenten. Eerder werd bekend dat ook in Dongen, Waalwijk en Raamsdonksveer putdeksels zijn gestolen. De politie denkt dat ze in trek zijn vanwege de gestegen metaalprijzen. De daders slaan toe in de nacht vooral op stille industrieterreinen en in woonwijken die in aanbouw zijn. ,,Er is sprake van een hausse’’, bevestigde een woordvoerder.

De gemeentewoordvoerder weet te vertellen dat de handelaren tot 50 euro betalen voor een grote putdeksel. De nieuwprijs voor de gemeente ligt tussen 75 en 100 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen