ANP29 dec '12 18:23

Vuurwerkverkoop trekt aan op tweede dag

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Vuurwerkverkopers hebben op de tweede verkoopdag betere zaken gedaan dan vrijdag. ,,Het is zaterdag prima gegaan'', meldde voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN).

Volgens hem was het herstel te danken aan het mooie weer. ,,Het leek wel voorjaar, dat gaf veel verkopers een raar gevoel. Maar daardoor was het in de winkels heel druk. En dat is maar goed ook, want we hadden wat in te halen nadat op de eerste verkoopdag de klandizie wat minder was door het druilerige weer. We zitten nu weer op het niveau van vorig jaar.''

Na de eerste twee verkoopdagen van legaal consumentenvuurwerk volgt maandag nog een verkoopdag. Er is dit jaar meer vuurwerk besteld in de voorverkoop.

Weersomstandigheden

Of de verkoop uiteindelijk boven de 70 miljoen euro van vorig jaar uitkomt, is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Weerplaza verwacht, zoals het er nu uitziet, dat tijdens de jaarwisseling rond middernacht een regenfront over het land trekt. Daarbij is er ook harde wind.

Vuurwerk mag maandag, oudejaarsdag, vanaf 10.00 uur worden afgestoken. Nieuwjaarsdag 02.00 uur moet de rust zijn weergekeerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen