ANP8 mei '12 19:32

Ook Wall Street zucht onder Griekenland

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street leverden dinsdag flink in en bereikten tussentijds de laagste standen in twee maanden. De vurige wens van de winnaars van de Griekse verkiezingen om opnieuw met de geldschieters van het land om tafel te gaan zitten, voedde zorgen over de vraag of Europa een escalatie van de schuldencrisis kan afwenden.

Halverwege de handelsdag in New York stond de Dow-Jonesindex 1,2 procent lager op 12.857,31 punten. De S&P 500-index daalde 1,2 procent tot 1352,68 punten en de Nasdaq verloor 1,4 procent tot 2915,41 punten.

Ook in Frankrijk waait een andere wind. De socialist François Hollande, die Nicolas Sarkozy opvolgt als president, wil ook gaan heronderhandelen. In zijn geval gaat het om het begrotingspact.

Verschuiving

,,Het is waarschijnlijk verstandig om wat minder risico te nemen ten aanzien van Europa'', aldus een handelaar in New York. ,,Je zult wellicht een verschuiving zien naar defensievere aandelen.''

Grondstofgerelateerde bedrijven en banken, die het meest gevoelig zijn voor conjuncturele schommelingen, stonden het meest onder druk. Aluminiumproducent Alcoa daalde 2,7 procent, fabrikant van onder meer mijnbouwapparatuur Caterpillar leverde 2,3 procent. Bank of America, Citigroup en JPMorgan Chase verloren tussen 1,9 en 3,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen