ANP11 mei '12 14:46Aangepast op 11 mei '12 15:46

'Eis vakbond tegen Albert Heijn afgewezen'

ANP
ANP

HAARLEM (AFN) - De rechtbank in Haarlem heeft de eis van FNV Bondgenoten om het aantal uitzendkrachten in de distributiecentra van het bedrijf drastisch te minderen vrijdag afgewezen. Volgens de rechtbank had het supermarktconcern hier met de vakbond geen harde afspraken over gemaakt. FNV Bondgenoten had vorige maand een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn.

Een woordvoerster van AH zegt tevreden te zijn met de uitspraak. Ze voegt er aan toe dat het bedrijf graag verder wil praten met de bonden over de modernisering van de cao. Het terugdringen van het aantal uitzendkrachten kan een onderdeel zijn van die gesprekken. Het bedrijf en de bonden spraken eerder over een vernieuwing van de cao, maar het overleg is nog niet afgerond.

FNV Bondgenoten reageert teleurgesteld op de uitkomst van het kort geding. Volgens de bond had AH eerder beloofd het aantal uitzendkrachten terug te brengen van 40 à 50 procent van het aantal vaste werknemers naar 23 procent. Het concern zou hierover ook beloften hebben gedaan. Maar AH ontkent dat en is dus door de rechter in het gelijk gesteld.

Onbetrouwbaar

De vakbond zegt ,,door te gaan met de strijd om de explosieve groei van onzeker werk te stoppen''. Bestuurder Marcel Nuyten: ,,Keer op keer blijkt AH een onbetrouwbare gesprekspartner. En nu oordeelt de rechter dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de afspraak die wij in december 2010 maakten.'' Hij spreekt van ,,juridische spelletjes'', waaraan de werknemers ,,weinig boodschap hebben''.

Volgens FNV Bondgenoten werken bij de zes distributiecentra van AH zo'n 3000 personeelsleden in vaste dienst en 1500 uitzendkrachten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen