ANP1 jan '12 11:37

Plofkraken in Brabant tijdens jaarwisseling

RIJSWIJK (ANP) - Vandalen hebben tijdens de jaarwisseling met explosieven een plofkraak gepleegd op een geldautomaat in Roosendaal. Ook in Helmond werd mogelijk een plofkraak gepleegd met vuurwerk op een geldautomaat. De automaten raakten zwaar beschadigd. Dat heeft de politie gemeld.

In de regio's Brabant Zuid-Oost en Midden en West Brabant hebben zich tijdens de jaarwisseling geen ernstige incidenten voorgedaan. In Zuid-Oost Brabant werden 24 aanhoudingen verricht, beduidend minder dan voorgaande jaren. Vorig jaar werden er in de regio 72 mensen aangehouden en het jaar ervoor 55 mensen zo meldde de politie. Vier mensen zitten nog vast. Volgens de politie is de nacht in de regio ordelijk verlopen. Er kwamen ongeveer 249 meldingen binnen die voornamelijk te maken hadden met vernieling, vuurwerk en brandstichting.

In de regio Midden en West Brabant hield de politie 52 mensen aan vanwege onder meer inbraak, straatroof, geweldsdelicten en vuurwerkincidenten. In Zevenbergen werd met zwaar vuurwerk een bushokje opgeblazen waardoor ook ruiten van omliggende woningen sneuvelden. In Rijsbergen arresteerde de politie vier personen na een steekpartij op een camping.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen