ANP6 sep '12 14:59

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk hoger openen. Alle ogen zijn gericht op ECB-president Mario Draghi, die tijdens een toelichting op het rentebesluit liet weten dat de Europese Centrale Bank (ECB) zal ingrijpen op de obligatiemarkt door onder voorwaarden staatspapier op te kopen.

Daarnaast bleek uit cijfers van salarisstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in augustus met 201.000 banen is gegroeid. De banengroei viel hoger uit dan verwacht. Economen hadden gerekend op 140.000 nieuwe banen. De cijfers van ADP lopen vooruit op de cijfers over de arbeidsmarkt die de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten kwam uit op 365.000, terwijl vooraf was gerekend op 370.000 aanvragen. Een halfuur na de openingsbel zal nog de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector worden gepubliceerd.

ECB

In Europa hield de ECB eerder op de dag de rente onveranderd op 0,75 procent. De Bank of England handhaafde ook de rente op 0,5 procent. De Britse centrale bank liet daarnaast het bedrag waarvoor staatspapier wordt opgekocht ter stimulering van de economie ongewijzigd.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse effectenbeurzen kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. De Dow-Jonesindex eindigde na een tamme handelssessie 0,1 procent hoger op 13.047,48 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen