ANP12 feb '12 10:00

Dood Whitney Houston lijkt geen misdrijf

LOS ANGELES (ANP) - Op het eerste gezicht lijkt de dood van de 48-jarige Amerikaanse zangeres Whitney Houston geen misdrijf. Dat meldde de politie zaterdag. ,,Om vijf minuten voor vier 's middags is Whitney Houston dood verklaard in het Beverly Hilton hotel'', aldus de zegsman.

De politie kreeg een noodoproep van iemand uit het gezelschap van Houston. Ze werd door de hulpdiensten aangetroffen op de vloer van haar hotelkamer op de vierde verdieping, terwijl ze werd gereanimeerd. CNN meldde dat Houston zou zijn gevonden door haar lijfwacht. De doodsoorzaak is niet naar buiten gebracht.

Volgens de woordvoerder is het lichaam van Houston inmiddels geïdentificeerd door vrienden en familie en zijn haar naasten geïnformeerd. De politie doet nog wel onderzoek naar de dood van de popster.

Houston was in Los Angeles voor de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste prijs in de muziekindustrie. De festiviteiten rond de prijsuitreiking zullen zondagavond waarschijnlijk in het teken staan van haar dood.

Gerelateerde artikelen