ANP30 aug '12 11:47Aangepast op 30 aug '12 17:25

'Syrische rebellen halen straaljager neer'

DAMASCUS (ANP) - Syrische rebellen zeggen dat ze donderdag een straaljager van het regeringsleger uit de lucht hebben geschoten. Dat gebeurde volgens de Syrische Martelarenbrigade bij de noordelijke plaats al-Thayabiya, niet ver van de grens met Turkije. Nieuwszender al-Arabiya toonde videobeelden waarop te zien is hoe een persoon aan een parachute, vermoedelijk de piloot, naar beneden komt.

Enkele weken geleden stortte een gevechtsvliegtuig van het regeringsleger neer in het oosten van Syrië. Opstandelingen zeiden dat het toestel was neergehaald, maar volgens de staatstelevisie had het toestel technische problemen gekregen tijdens een trainingsmissie.

,,Ik kan bevestigen dat vanmorgen een Mig is neergehaald door onze mannen die automatische wapens gebruikten'', meldde kolonel Afif Mahmoud Suleiman, de commandant van het Vrije Syrische Leger in de provincie Idlib, waar het incident plaatsvond. Volgens hem was de operatie enkele dagen voorbereid en waren bij het neerschieten honderden rebellen betrokken. De straaljager werd vlak na het opstijgen op de vliegbasis Abu Zohur geraakt.

Gerelateerde artikelen