ANP13 aug '12 04:12

Basisscholen in zuiden beginnen weer

RIJSWIJK (ANP) - Voor de basisschoolleerlingen in het zuiden van Nederland zit de zomervakantie er weer op. Zes weken hebben ze kunnen genieten van hun vrije tijd, maar de leerlingen in groep 1 tot en met 8 moeten vanaf maandag weer de schoolbanken in.

Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt opent maandag samen met een aantal leerlingen van groep 1 van basisschool De Lochtenbergh in Tilburg de deur van de school en zo ook het schooljaar.

De leerlingen in Midden-Nederland hebben nog een weekje vakantie, die in het noorden zelfs nog drie. Dat komt omdat zij ook later met vakantie gingen. De leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben allemaal nog minstens een week vrij.

De eerst volgende vakantie is de herfstvakantie. Die begint voor het midden en zuiden van het land op 13 oktober, voor het noorden op 20 oktober. Een school mag van die data afwijken, alleen de data voor de zomervakanties zijn wettelijk vastgesteld.

In Nederland zijn in totaal bijna 7500 basisscholen. In totaal zijn er ruim 1,6 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen