ANP7 mrt '12 10:36Aangepast op 7 mrt '12 11:08

RvS zet streep door aanleg Oostvaarderswold

LELYSTAD (ANP) - De Raad van State heeft woensdag een streep getrokken door de aanleg van natuurgebied Oostvaarderswold in Flevoland. De raad meent dat onvoldoende is aangetoond dat er genoeg geld is om het gebied te realiseren.

Met het vonnis stelde de raad een groot aantal boeren en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) in het gelijk. De agrariërs stapten naar het hoogste bestuursrechtorgaan, omdat hun bedrijven zouden moeten wijken voor het natuurgebied.

Het Rijk zou de aanleg financieren, maar trok zich in 2010 terug. Daarmee kwam de realisatie van de groenstrook, die de natuurgebieden Oostvaardersplassen en het Horsterwold bij Zeewolde met elkaar had moeten verbinden, op losse schroeven te staan.

De provincie Flevoland, die naar eigen zeggen al 140 miljoen euro in het gebied investeerde, zocht naar andere middelen om Oostvaarderswold toch mogelijk te maken. Maar omdat het Rijk in 2010 al aangaf niet meer mee te betalen en niet aannemelijk is gemaakt dat de resterende kosten gedekt kunnen worden door de provincie, vernietigde de raad het plan.

Gerelateerde artikelen