ANP4 sep '12 09:14

VEB: Douwe Egberts ontkent schade beleggers

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zijn niet gedupeerd door de fraude bij DE Master Blenders 1753 (DEMB). Dat verkondigde het bestuur van het beursfonds in een gesprek met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Aanleiding van het gesprek tussen Douwe Egberts en de beleggersvereniging was de fraude bij een Braziliaanse onderdeel van het beursfonds die begin augustus naar buiten kwam. Cijfers van het dochterbedrijf bleken gemanipuleerd. Een maand na de entree op de Amsterdamse beurs meldde DEMB de onregelmatigheden.

DEMB liet in een gesprek met de VEB weten dat de fraude beleggers niet heeft gedupeerd. De koers van het aandeel daalde na bekendmaking, maar dat had volgens de bestuurders van de onderneming ,,weinig te maken met bekendmaking van de onregelmatigheden'', aldus de VEB in een verklaring. Mochten beleggers toch schade hebben geleden, zou die niet verwijtbaar zijn aan de onderneming of partijen er omheen.

Ook meent het beursfonds dat het debacle in Brazilië een geïsoleerd geval is met beperkte impact. Verdere onregelmatigheden zijn niet aan de orde. De definitieve uitslag van een intern onderzoek wordt binnen enkele weken verwacht. De VEB wacht nu de uitkomsten van dit onderzoek af. Afhankelijk daarvan zal de VEB verdere stappen tegen DEMB bepalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen