ANP27 aug '12 01:08

De Parade trekt recordaantal bezoekers

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Het jaarlijkse theaterfestival de Parade heeft ,,het beste jaar ooit'' achter de rug. Zo'n 267.000 mensen bezochten het evenement, meldde een woordvoerder van de organisatie maandag.

Het bezoekersaantal ligt fors hoger dan bij de vorige editie, toen 240.000 mensen het cultuurevenement bezochten. ,,We verkeren dan ook in een bescheiden jubelstemming'', glunderde de woordvoerder. Het vorige record stamt uit 2009, toen het festival 262.000 bezoekers trok.

Veel bezoekers lieten zich onder meer verleiden door het mooie weer. ,,Het was een hele goede zomer'', stelde de zegsman. Op de slotdag in Amsterdam regende het wel, maar alleen buiten de openingstijden.

De prijs voor de beste voorstelling, de Gouden Mus, ging dit jaar naar Dette Glashouwer, die met haar voorstelling Geld voor Beginners inhaakte op de actualiteit. In de show onthult de theatermaakster hoe het financiële systeem volgens haar in elkaar zit. ,,Dat spreekt mensen aan. Ze voert het ook op voor bankiers'', wist de festivalwoordvoerder.

De Parade trekt jaarlijks door Nederland en strijkt neer in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en als laatste Amsterdam. In totaal waren er 55 speeldagen en 60 voorstellingen te zien, waarvan 10 kindervoorstellingen.

Gerelateerde artikelen