ANP14 feb '12 14:46

Rutte: Kamer maakt Polen-meldpunt te groot

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte verwijt een belangrijk deel van de Kamer dat ze de PVV ,,te belangrijk’’ maakt door massaal over het Polen-meldpunt van de PVV te vallen.

Rutte vindt het onverstandig dat de Kamer bij ,,belletjetrekken’’ van de PVV of als de partij van Geert Wilders een ,,stuk rood vlees in de arena’’ gooit, iedereen daarop duikt. ,,En dat bent u met zijn allen aan het doen’’, zei Rutte dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Hij was door D66 naar de Kamer geroepen omdat die partij wil dat Rutte nadrukkelijk afstand neemt van het initiatief van de PVV waarbij internetters kunnen klagen over Polen. Rutte deed dat opnieuw niet.

Geen commentaar

Hij herhaalde dat de site niet afkomstig is van de Nederlandse regering en dat hij geen commentaar levert op acties van politieke partijen. Het kabinet vindt dat er positieve en negatieve aspecten zitten aan arbeidsmigratie uit Midden- en Oost-Europa. Zo is er sprake van uitbuiting, malafide uitzendbureaus en overbewoning door groepen Polen.

Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) zal het kabinetsstandpunt uitdragen als tien ambassadeurs van Midden- en Oost-Europese landen vrijdag bij hem op bezoek komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen