ANP8 feb '12 18:36Aangepast op 8 feb '12 20:43

Ministers Financiën eurozone donderdag bijeen

LUXEMBURG (AFN) - De ministers van Financiën van de eurolanden komen donderdag in Brussel bijeen om te praten over Griekenland. Dat maakte de voorzitter van de zogenoemde eurogroep van ministers van Financiën van de eurolanden, Jean-Claude Juncker, woensdag bekend.

Volgens een verklaring van het kantoor van Juncker begint de vergadering donderdag om 18.00 uur. De politieke leiders van Griekenland voeren momenteel overleg met de Griekse premier Lucas Papademos over de bezuinigingen die het land moet doorvoeren om in aanmerking te komen voor extra financiële steun van Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF.

Het IMF liet weten dat directeur Christine Lagarde de bijeenkomst van de ministers van Financiën zal bijwonen. Europa en het IMF hebben 130 miljard euro aan extra noodsteun voor Griekenland toegezegd, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden zoals strenge bezuinigingen en een afschrijving van Griekse schulden door private schuldeisers.

Eurogroep-voorzitter Juncker zei eerder dat de onderhandelingen tussen Athene en de private schuldeisers vooruitgang laten zien. De partijen praten over een afschrijving van 100 miljard euro.

Gerelateerde artikelen