ANP18 okt '12 16:06

Bonden blij met verbeterde dekkingsgraden

UTRECHT (AFN) - FNV Bondgenoten en vakcentrale CNV zijn blij dat de grote pensioenfondsen er in het derde kwartaal beter voor zijn komen te staan, maar wijzen erop dat er nog een weg te gaan is. Dat lieten de bonden weten in reactie op de donderdag gepubliceerde dekkingsgraden.

CNV-voorzitter Jaap Smit stelt dat de onlangs genomen maatregel van het kabinet om de rekenrente te verhogen ervoor heeft gezorgd, dat volgend jaar waarschijnlijk minder of niet op pensioenen gekort zal moeten worden. ,,Het heeft in ieder geval de ergste pijn kunnen wegnemen. De rekenrente nog meer kunstmatig opdrijven is niet verstandig omdat dan jongere mensen kunnen gaan klagen dat de rekening dan te veel op hen afgeschoven wordt", aldus Smit.

Thérèse Schets, pensioendeskundige van FNV Bondgenoten, noemde de aangepaste rekenrente een eerste stap in de goede richting maar benadrukte dat de discussie over het nieuwe pensioenstelsel nog gevoerd moet worden. De bonden vinden het belangrijk dat bij hervormingen in het pensioenstelsel rekening gehouden wordt met alle generaties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen