ANP14 dec '12 12:44

Rechter verbiedt staking Dunlopfabriek

DRACHTEN (AFN) - Door de vakbonden aangekondigde stakingen bij de Dunlop bandenfabriek in Drachten mogen niet doorgaan. De rechtbank in Leeuwarden oordeelde donderdag dat het te vroeg is voor staken en dat de directie van de fabriek iets meer tijd moet krijgen om met de bonden in onderhandeling te gaan, meldde CNV Vakmensen vrijdag.

Eerder deze week brak op de Friese fabriek een wilde staking uit waardoor de productie tijdelijk stil kwam te liggen. De actie van de circa 250 werknemers was een protest tegen wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden die de directie wil doorvoeren. De vakbonden gaven het bestuur vervolgens tot donderdagavond de tijd om op de eisen van de werknemers in te gaan. Daarna zouden opnieuw acties volgen.

,,Het is jammer dat de acties door de rechter op dit moment zijn verboden, maar we zien mogelijkheden om maandag met elkaar tot een goede oplossing te komen", aldus CNV-bestuurder Bernard Zijlstra. De directie van de Dunlopfabriek was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen