ANP23 nov '12 22:00

ADO verpest debuut NAC-trainer Gudelj

ANP
ANP

BREDA (ANP) - Het eredivisiedebuut van de nieuwe NAC-trainer Nebojsa Gudelj is rampzalig verlopen. Zijn ploeg ging vrijdagavond voor eigen publiek geflatteerd met 0-3 onderuit tegen ADO Den Haag. Het betekende al de derde nederlaag op rij voor NAC, dat daardoor 15e blijft in de eredivisie.

Gudelj kon het goede voorbeeld van zijn voorganger Adrie Bogers, die na het ontslag van John Karelse zelfs zijn eerste twee duels als trainer van NAC won, niet volgen. De oud-speler van de club, die aan het begin van deze eeuw nog enkele jaren bij NAC samen speelde met ADO-trainer Maurice Steijn, had zijn zoon Nemanja een basisplaats gegeven. Ook Anthony Lurling, die vorige week tegen PEC Zwolle nog met een griepje aan de kant bleef, stond aan de aftrap.

NAC begon voortvarend aan het eerste duel van Gudelj. De thuisploeg voetbalde met name in het eerste halfuur een aantal goede kansen bij elkaar. De beste was al na 11 minuten voor Lurling. De aanvaller kopte een voorzet van Elson Hooi via het lichaam van een ADO-speler net naast. Twee minuten later kon het thuispubliek wel juichen, nadat Jordy Buijs scoorde. Zijn treffer werd echter geannuleerd omdat hij bij zijn actie hands had gemaakt.

Tom Beugelsdijk

Nadat de Bredase storm wat was gaan liggen, verscheen ADO direct voor het doel van Jelle ten Rouwelaar. Die pareerde eerst een schot van Mike van Duinen en was daarna alert bij de rebound van Tjaronn Chery. De gasten, die nog geen enkel uitduel verloren dit seizoen, creëerden in het vervolg amper kansen maar namen na rust wel de leiding. Verdediger Tom Beugelsdijk tikte de bal, volledig vrijstaand, na een hoekschop met zijn linker achter Ten Rouwelaar: 0-1. Vlak daarvoor had NAC-verdediger Kees Luijckx in identieke positie nog over de bal gemaaid.

Gudelj bracht Alex Schalk nog voor zijn zoon Nemanja, maar veel baatte dat niet. Chery zette de Hagenaars een kwartier voor tijd zelfs op 0-2. Tien minuten voor tijd was het drama voor NAC compleet: verdediger Sepp de Roover veroorzaakte een strafschop, kreeg rood, waarna Rydell Poepon voor de 0-3 zorgde. ADO, dat vorige week thuis nog met 6-1 had verloren PSV, hield vervolgens eenvoudig stand tegen tien man en stijgt daardoor naar de 8e plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen