ANP8 mei '12 14:58

`Wall Street opent lager'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting lager openen. De Amerikaanse beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de verdere politieke ontwikkelingen in Griekenland.

Op de Europese beurzen leek een sterker dan verwachte stijging van de industriële productie in Duitsland enige steun te bieden, maar het cijfer kon de negatieve stemming niet keren. Ook liet de Europese Commissie weten dat Spanje mogelijk meer tijd zal krijgen om aan de Europese begrotingseisen te voldoen.

De focus blijft echter gericht op Griekenland, waar de leider van de radicaal-linkse partij Syriza dinsdag is begonnen aan het formeren van een regering. De partij wil proberen een linkse regering te vormen, om de ,,barbaarse'' maatregelen van het bezuinigingsakkoord met de EU en IMF te verwerpen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. De beurzen in New York lieten maandag weinig beweging zien. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 13.008,53 punten en de S&P 500 bleef onveranderd op 1369,58 punten. Technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger op 2957,76 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen