ANP20 nov '12 22:55

Hoop voor Galatasaray en Cluj

CLUJ-NAPOCA (ANP) - Galatasaray heeft dankbaar geprofiteerd van het besluit van Alex Ferguson veel van zijn sterspelers thuis te laten. De Turkse club versloeg het veredelde B-team van Manchester United, al zeker van een vervolg in de Champions League, dinsdagavond met 1-0. Burak Yilmaz scoorde in Istanbul vlak na rust.

CFR Cluj boerde voor eigen publiek ook goed, maar bleef op onderling resultaat toch derde in groep H. Het vreemdelingenlegioen van de Portugese trainer Paulo Sergio, die Ioan Andone vorige maand opvolgde, was in Roemenië te sterk voor concurrent Braga: 3-1. Zijn landgenoot Rui Pedro was de grote man bij de Roemeense kampioen. Hij scoorde driemaal.

De eindstand was al na ruim een half uur bereikt. Namens Braga deed Alan iets terug. Douglão maakte het zijn Portugese werkgever lastig door ook nog voor rust rood te krijgen.

Büttner

Bij Manchester United ontbraken onder anderen topschutter Robin van Persie en Wayne Rooney, maar met Danny Welbeck en Javier 'Chicharito' Hernandez voorin en Tom Cleverley en Anderson in de buurt mocht er toch wel iets van de Engelsen worden verwacht. Veel kansen kregen ze echter niet.

Voormalig Vitesse-verdediger Alexander Büttner mocht van Ferguson weer eens beginnen. Hij kon niet voorkomen dat Yilmaz in de 53e minuut via de binnenkant van de paal raak kopte na een hoekschop. Rafael was net te klein om op de doellijn met het hoofd redding te brengen. Bij Galatasaray hadden Nordin Amrabat (ex-PSV) en de Zweed Johan Elmander (ex-Feyenoord) een basisplaats. Hamit Altintop was de 2-0 niet gegund. Hij schoot in de slotfase keihard tegen de onderkant van de lat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen