ANP27 nov '12 14:59

'Wall Street opent vlak'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen dinsdag nagenoeg vlak openen. Opluchting over de Griekse deal en de aanhoudende bezorgdheid over de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten lijken de markt in toom te houden.

Beleggers krijgen ook een stroom aan macro-economische cijfers te verwerken. Voorbeurs bleek al dat de orders van duurzame goederen in oktober onveranderd zijn gebleven ten opzichte van een maand eerder. Economen hadden een orderdaling van 0,6 procent voorzien.

Later op de dag zullen nog de huizenprijzen over september en het Amerikaanse consumentenvertrouwen voor november bekend worden gemaakt.

Overnamejacht

Aan het overnamefront kondigde de Amerikaanse producent van voorverpakte levensmiddelen ConAgra Foods aan voedselproducent Ralcorp Holdings over te nemen voor 5 miljard dollar (3,8 miljard euro). Daarmee komt een einde aan een overnamejacht door ConAgra op Ralcorp die in maart vorig jaar begon.

De New Yorkse effectenbeurzen sloten maandag overwegend lager. Beleggers deden het rustig aan, nadat ze vorige week nog de beste week in meer dan 5 maanden hadden beleefd. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 12.967,37 punten.

Gerelateerde artikelen