ANP10 mei '12 11:12Aangepast op 10 mei '12 11:37

FC Groningen ontslaat trainer Huistra

ANP
ANP

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft per direct hoofdtrainer Pieter Huistra ontslagen. Dat maakte de eredivisieclub donderdag bekend. Groningen rekent de oud-speler van onder meer FC Twente en Glasgow Rangers alsnog af op de slechte resultaten van het afgelopen seizoen. De club eindigde op de teleurstellende 14e plaats.

Groningen heeft voor donderdag 14.00 uur een persbijeenkomst belegd waarin een nadere toelichting op het vertrek van de trainer wordt gegeven.

De 45-jarige Huistra, Fries van geboorte, trad in 2010 in dienst van FC Groningen. Hij was opgevallen door zijn prestaties als trainer van de beloften van Ajax. In zijn eerste seizoen bij de noorderlingen sleepte Huistra er de keurige vijfde plaats in de competitie uit en miste de club ternauwernood een ticket voor Europees voetbal.

Afgelopen seizoen begon Groningen nog redelijk en vielen thuiszeges op Ajax (1-0) en Feyenoord (6-0) op. Eind november verlengde Huistra nog zijn contract. Na de winterstop raakte de ploeg echter door een reeks nederlagen in een vrije val.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen