ANP6 jul '12 08:11Aangepast op 6 jul '12 11:00

Lagarde: vooruitzichten economie slechter

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - De problemen voor de internationale economie nemen toe. Dat zei de president van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde vrijdag bij een bezoek aan Tokio.

,,In de afgelopen maanden zijn de vooruitzichten helaas zorgelijker geworden'',zei. De nieuwe voorspellingen voor de economische groei, die het IMF 16 juli presenteert, worden daarom somberder dan de vorige ramingen uit april.

In april voorspelde het IMF dat de wereldecononomie dit jaar met 3,5 procent groeit. Voor 2013 werd een plus van 4,1 procent ingetekend.

Begrotingsunie

Volgens de Franse ex-minister van Financiën zijn op de eurotop van vorige week ,,belangrijke stappen'' gezet in de bestrijding van de schuldencrisis. Maar er is meer nodig, waarschuwde ze. De eurozone moet volgens het IMF worden afgemaakt door na de vorming van een monetaire unie en een bankenunie ook te werken aan een begrotingsunie.

Lagarde waarschuwde dat de Europese schuldencrisis ook de economische groei in Azië bedreigt. ,,Azië is niet immuun. De negatieve effecten van de problemen in Europa worden hier steeds meer zichtbaar.''

Lagarde reist na haar bezoek aan Tokio de komende dagen door naar Jakarta en Bangkok.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen