ANP5 sep '12 15:10

'Wall Street begint vlak'

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen woensdag naar verwachting vlak openen. Beleggers blijven terughoudend in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. Ook zet een waarschuwing van FedEx de stemming onder druk.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal met 2,2 procent is toegenomen. In een eerdere raming werd nog een groei gemeld van 1,6 procent. Economen hadden vooraf gerekend op een stijging met 1,8 procent.

Aan het bedrijvenfront gaf de Amerikaanse pakjesvervoerder FedEx dinsdag na de slotbel een winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft meer last van de zwakkere wereldeconomie dan eerder werd gedacht. FedEx is 's werelds grootste vervoerder van pakketten en wordt daarom gezien als barometer van de economie.

Wall Street liet dinsdag een verdeeld beeld zien na teleurstellende cijfers over de bouw en industrie. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 13.035 punten. De Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 3075 punten, dankzij een koerswinst van iPhone-maker Apple.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen