ANP11 dec '12 14:58

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting hoger openen. De handel zal vooral in het teken staan van de Amerikaanse centrale bank, die vandaag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering. Ook blijft de blik gericht op de begrotingsonderhandelingen in Washington.

Economen verwachten dat de Federal Reserve woensdag na afloop van de laatste beleidsvergadering van het jaar een nieuwe opkoopronde van schatkistpapier zal aankondigen. Het programma van de centrale bank dient ter vervanging van het stimuleringsprogramma 'Operation Twist', dat eind dit jaar afloopt.

Op macro-economisch gebied bleek voorbeurs dat de internationale handel van de Verenigde Staten in oktober flink is gedaald. De export van Amerikaanse goederen en diensten lag 3,6 procent lager dan in september. De import nam met 2,1 procent af. Het handelstekort van 's werelds grootste economie groeide hierdoor met bijna 5 procent tot 42,2 miljard dollar.

Delta Air Lines

AIG zal mogelijk in de belangstelling staan. De Amerikaanse overheid liet weten de resterende aandelen in de verzekeraar te verkopen en zich geheel terug te trekken uit het bedrijf. AIG werd tijdens de kredietcrisis met 182 miljard dollar aan staatssteun gered.

Aan het overnamefront maakte het Amerikaanse Delta Air Lines bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Singapore Airlines om diens belang van 49 procent in het Britse Virgin Atlantic over te nemen. Delta betaalt 360 miljoen dollar (277 miljoen euro) voor het belang.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,2 en 0,4 procent voor de Amerikaanse aandelenmarkten. Wall Street sloot maandag hoger. De uitslagen bleven beperkt door de aanhoudende zorgen over de zogenoemde 'fiscal cliff'. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 13.169,88 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen